4+1 Συμβουλές για να επιλέξετε γυναικεία αρώματα

4+1 Συμβουλές για να επιλέξετε γυναικεία αρώματα

4+1 Συμβουλές για να επιλέξετε γυναικεία αρώματα
Το άρωμά μας τις περισσότερες φορές είναι χαρακτηριστικό.
Συνδέεται με την προσωπικότητα και τις προτιμήσεις μας. Πώς μπορούμε να επιλέξουμε το ιδανικό από τα τόσα πολλά γυναικεία αρώματα που κυκλοφορούν στην αγορά;  
Κάποιες γυναίκες έχουν επιλέξει ένα συγκεκριμένο άρωμα το οποίο της συνοδεύει σε όλη τους τη ζωή. Άλλες προτιμούν να αλλάζουν άρωμα ανάλογα με την περίσταση, την όρεξή τους και την εποχή. Σε όποια από τις δύο κατηγορίες και εάν ανήκετε, το σίγουρο είναι πως κατά τη διάρκεια της επιλογής σας θα πρέπει να είστε ενημερωμένες και συγκεντρωμένες.
Είναι γεγονός πως τα γυναικεία αρώματα που υπάρχουν στην αγορά είναι πολλά και απευθύνονται σε όλες τις γυναίκες, όποια και αν είναι τα γούστα τους. Βέβαια, η πληθώρα αρωμάτων, αν και τις περισσότερες φορές είναι αρκετά βοηθητική, μπορεί ταυτόχρονα να προκαλέσει σύγχυση. Ειδικά στην περίπτωση που δεν ξέρουμε ακριβώς τι ψάχνουμε ή δεν έχουμε αποφασίσει τι είδος αρώματος επιθυμούμε να αγοράσουμε. Τι μυστικά κρύβονται πίσω από την αγορά αρώματος και ποιες συμβουλές είναι καλό να ακολουθήσουμε πριν κάνουμε την επίσκεψή μας στο τμήμα με τα γυναικεία αρώματα;
Ποιες είναι οι οικογένειες των γυναικείων αρωμάτων;
Πριν αναλύσουμε το πως θα επιλέξουμε το άρωμα που μας χαρακτηρίζει περισσότερο, θα πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε ποιες είναι οι ευρύτερες οικογένειες των αρωμάτων. Υπάρχουν τέσσερις οικογένειες από τις οποίες αποτελούνται τα περισσότερα γυναικεία αρώματα. Οι τέσσερις βασικές οικογένειες αρωμάτων είναι:
Λουλουδένια/ Γλυκά Αρώματα
Εσπεριδοειδή/ Φρουτώδη/ Φρέσκα Αρώματα
Ανατολίτικα/ Πικάντικα Αρώματα
Δασώδη / Συπρέ Αρώματα
Η κάθε γυναίκα έχει την τάση να προτιμά κάποια κατηγορία έναντι της άλλης. Βέβαια, κάποια από αυτά είναι πιο «βαριά» σε σχέση με άλλα. Επομένως, εκτός του προσωπικού γούστου, αρκετές φορές παίζει ρόλο και η εποχή, αφού το καλοκαίρι συνήθως προτιμούμε πιο ανάλαφρα και δροσερά αρώματα σε σχέση με τον χειμώνα που επιλέγουμε πιο έντονα.
Συμβουλές για τη σωστή αγορά αρώματος
Αν και γενικά ο πιο βασικός κανόνας στην αγορά γυναικείων αρωμάτων είναι να προτιμήσετε αυτό που σας εκφράζει περισσότερο, υπάρχουν διάφορες συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν στο να κάνετε πιο εύκολα τη σωστή επιλογή.
Αφιερώστε χρόνο στην επιλογή
Σίγουρα οι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας είναι γρήγοροι, όμως αυτό δεν πρέπει να επηρεάσει την επιλογή του αρώματός σας. Ποτέ μην πάρετε απόφαση για το άρωμά σας, πριν μυρίσετε τις νότες της βάσης. Τα αρώματα έχουν την τάση στην αρχή που τα ψεκάζουμε να είναι πιο έντονα.
Δώστε χρόνο και ψεκάστε πρώτα σε μία κάρτα. Μετά τα πρώτα δέκα λεπτά, μυρίστε το για άλλη μια φορά και μόνο αν σας αρέσει, τότε μπορείτε να προχωρήσετε και να το ψεκάσετε στο δέρμα σας.
Η ποικιλία είναι ο σύμμαχός σας
Πολλές γυναίκες θέλουν να αλλάζουν το άρωμά τους ανάλογα με τον καιρό ή την περίσταση. Όταν θέλετε να έχετε πολλά αρώματα, είναι καλό να επιλέγετε από διαφορετικές οικογένειες αρωμάτων. Η εποχή, το εάν είναι μέρα ή βράδυ, εάν θα πάτε στο γραφείο ή σε ραντεβού παίζουν ρόλο στην ένταση και στο είδος του αρώματος.
Ο τύπος δέρματος έχει σημασία
Έχετε παρατηρήσει πως ένα άρωμα το οποίο το μυρίσατε σε μια φίλης σας και σας άρεσε, δεν το αισθάνεστε το ίδιο ωραία πάνω σας; Σε αυτό παίζει ρόλο ο τύπος του δέρματός μας. Θα πρέπει πάντα να τον λαμβάνετε υπόψη πριν την αγορά κάποιου αρώματος. Ανεξάρτητα το πόσο σας άρεσε το άρωμα της φίλης σας, εάν δεν το δοκιμάσετε σε εσάς καλό είναι να μην προβείτε σε κάποια αγορά.
Η ώρα αγοράς μπορεί να κάνει τη διαφορά
Είναι προτιμότερο να αγοράζετε γυναικεία αρώματα το βράδυ. Η όσφρησή μας γίνεται πιο έντονη στο τελευταίο μέρος της ημέρας και επίσης όταν ο καιρός είναι πιο ζεστός. Πηγαίνετε λοιπόν για ψώνια το απόγευμα για να μυρίσετε πραγματικά τα αρώματα.
Μην μπερδεύετε τα αρώματα
Όταν είστε στο τμήμα με τα γυναικεία αρώματα, μην δοκιμάζετε πολλά ταυτόχρονα. Δώστε χρόνο στο κάθε άρωμα να δράσει και προσπαθήστε ανάμεσα στις δοκιμές να μην επηρεάζεται η όσφρηση του επόμενου από το προηγούμενο άρωμα που μυρίσατε. Η επιλογή του ιδανικού γυναικείου αρώματος είναι δύσκολη αποστολή. Μη διστάσετε να ρωτήσετε το προσωπικό να σας βοηθήσει. Φυσικά αντίστοιχα δεδομένα ισχύουν ακόμα και για ανδρικά αρώματα κολώνιες.
Φροντίστε και περιποιηθείτε το σώμα σας. Βρείτε ακόμα περισσότερα προϊόντα μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα aisthisi.com
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΗ
 
📍 ΕΦΕΣΟΥ 51 Νίκαια 184 50
📞 +30 2104932376 📱 +30 6986575100