Γιατί δεν πρέπει ποτέ να ψεκάζετε άρωμα στα μαλλιά σας

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να ψεκάζετε άρωμα στα μαλλιά σας

Λίγο άρωμα είναι αρκετό για να σας κάνει να νιώσετε αυτοπεποίθηση σε ένα πρώτο ραντεβού ή κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για δουλειά. Μερικές φορές, τα αρώματα   μπορούν ακόμη και να βοηθήσουν να καλύψετε τις οσμές του σώματος για τις οποίες μπορεί να νιώθετε αμήχανα, διευκολύνοντας έτσι την προσπάθειά σας να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας όταν προσπαθείτε να κάνετε καλή εντύπωση.

 

Ωστόσο, το να φοράτε άρωμα κάθε μέρα μπορεί να μην είναι πάντα μια επιλογή με γνώμονα την υγεία. Σύμφωνα με το Healthline, οι χημικές ουσίες στα αρώματα του εμπορίου μπορεί να προκαλέσουν δερματίτιδα εξ επαφής, αλλεργικές αντιδράσεις και άλλους σωματικούς ερεθισμούς. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη του 2009 που δημοσιεύθηκε στο Journal of Environmental Health διαπίστωσε ότι σχεδόν ένας στους τρεις Αμερικανούς αντιμετωπίζει ερεθισμό από αρωματικά προϊόντα.

Ακόμη και αν δεν παρατηρήσετε κάποια ανεπιθύμητη αντίδραση όταν φοράτε άρωμα, ο τρόπος που το εφαρμόζετε μπορεί να προκαλέσει διακριτικά βλάβη. Για παράδειγμα, κάποιοι μπορεί να συνιστούν να ψεκάζετε το άρωμα στα μαλλιά για να διαρκεί περισσότερο η μυρωδιά του, εξηγεί το The Perfume Society. Ωστόσο, ακολουθώντας αυτό το beauty hack θα μπορούσε να αλλοιώσει τα μαλλιά σας με την πάροδο του χρόνου.

Το άρωμα μπορεί να προκαλέσει ξηρά και κατεστραμμένα μαλλιά

Ενώ το άρωμα στα μαλλιά σας μπορεί να μυρίζει ωραία, μπορεί να μην είναι η καλύτερη περιοχή για να το εφαρμόσετε μακροπρόθεσμα. Ψεκάζοντας με άρωμα, μπορεί να θέσετε σε κίνδυνο την υγεία των μαλλιών, καθώς το άρωμα ξηραίνει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, εξηγεί το Healthline.

Αποδεικνύεται ότι η αιθυλική αλκοόλη που βρίσκεται σε μια ποικιλία καλλυντικών, η οποία συνήθως αναφέρεται ως αλκοόλη στον κατάλογο των συστατικών, συχνά ευθύνεται για αυτό το ξηρό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ. Το ξηρό τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά μπορεί να στερηθούν την υγρασία και τα προστατευτικά έλαια από τα μαλλιά, προκαλώντας σπάσιμο, θαμπάδα και φριζάρισμα, τονίζει το WebMD.

Πώς να προσθέσετε άρωμα στα μαλλιά σας χωρίς να προκαλέσετε κάποια ζημιά

Τώρα για να προσθέσετε άρωμα στα μαλλιά σας με λιγότερη ζημιά, το Cosmopolitan προτείνει να ψεκάσετε το άρωμα σε μια βούρτσα και στη συνέχεια να το περάσετε στα μαλλιά. Μια ακόμη πιο ασφαλής επιλογή είναι να επιλέξετε προϊόντα χωρίς αλκοόλ που έχουν σχεδιαστεί για χρήση στα μαλλιά.

Νέες κυκλοφορίες - Top 15 αρώματα κορυφαία σε πωλήσεις για το 2022-2023

Black Opium Le Parfum, YSL αγοραστέ το τώρα από 5€  εδώ.
My Way Parfum, Giorgio Armani  αγοραστέ το τώρα από 5€  εδώ.
Coco Mademoiselle, Chanel αγοραστέ το τώρα από 5€  εδώ.
L’Eau Rêvée D’Eliya, Sisley αγοραστέ το τώρα από 5€  εδώ.
Flora Gorgeous Jasmine, Gucci αγοραστέ το τώρα από 5€  εδώ.
Paradoxe, Prada αγοραστέ το τώρα από 5€  εδώ.
Signature Rose Naturelle Intense, Chloé αγοραστέ το τώρα από 5€  εδώ.
Cristal, Narciso Rodriguez αγοραστέ το τώρα από 5€  εδώ.
 Can’t Stop Loving You, Kilian αγοραστέ το τώρα από 5€  εδώ.
Eyes Closed, Byredo αγοραστέ το τώρα από 5€  εδώ.
Fame, Paco Rabanne αγοραστέ το τώρα από 5€  εδώ.
 Ever So Fresh, Marc Jacobs αγοραστέ το τώρα από 5€  εδώ.
Eternity For Women Eau De Parfum Intense,  Calvin Klein αγοραστέ το τώρα από 5€  εδώ.
Good Girl Gold Fantasy, Carolina Herrera αγοραστέ το τώρα από 5€  εδώ.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΗ
 
📍 ΕΦΕΣΟΥ 51 Νίκαια 184 50 📞 +30 2104932376 📱 +30 6986575100